• Akoestiek productiehal Meijer Metal verbeterd

  Bij Meijer Metal in Sint Jacobiparochie is een bestaande productiehal aangepast voor uitbreiding van het machinepark. De bouwkundige werkzaamheden zijn uitgevoerd door Bouwbedrijf Lont uit Sint Annaparochie. Voor aanvang van de werkzaamheden is EASY Noise Control gevraagd om preventief akoestische maatregelen te nemen in deze productiehal.

  Lees verder

 • Wat is ontdreuning?

  EASYdemp ontdreuningsmateriaal, ook wel antidreun genoemd, is een veel verkocht product van EASY Noise Control. Maar wat is ontdreuning en hoe werkt het? Lees verder

 • Verrijdbare geluidsschermen onderweg naar China.

  Het EASYscherm industriële geluidsscherm is een veelgebruikt product door EASY Noise Control voor diverse binnen- en buitentoepassingen. Met behulp van de modulaire opbouw wordt voor uiteenlopende problemen een oplossing gerealiseerd. Nieuw binnen ons assortiment geluidsschermen is het verrijdbare EASYscherm geluidsscherm.

  Lees verder

 • Contourkaarten geven werking EASYscherm weer

  Het EASYscherm industrieel geluidsscherm is één van de meest toegepaste geluidsschermen voor het dempen van industriële geluidsbronnen in binnen- en buitentoepassingen. De te verwachten geluidsreductie is afhankelijk van onder meer de exacte positionering van het scherm ten opzichte van de bron, ontvangers en het geluidsspectrum van de bron, zo luidt de opmerking in de omschrijving van deze producten.

  Lees verder

 • Akoestiek werkplaats Netherlocks verbeterd

  Netherlocks is een fabrikant van maatwerk veiligheidskleppen voor leidingsystemen in de olie- en gasindustrie. In de werkplaats van Netherlocks worden deze systemen door diverse werknemers geassembleerd. Vanwege de hoge kwaliteitsstandaarden is optimale concentratie een vereiste. De akoestiek speelt bij deze optimale concentratie een belangrijke rol.

  Lees verder

 • Akoestisch rooster of koelissengeluiddemper?

  Twee oplossingen voor ventileren van industriële machines en ruimten. Maar wanneer kiest u voor het akoestisch rooster en wanneer voor de koelissengeluiddemper? In deze blogpost zetten we de voordelen en toepassingen van beide producten op een rijtje. Op deze manier krijgt u inzicht welk product het beste geschikt is voor uw toepassing.

  Lees verder

 • Akoestiek bedrijfshal Blok Techniek

  Blok Techniek produceert maatwerk schakel- en verdeelinrichtingen, bedieningspanelen en besturingskasten. Onlangs verhuisde het bedrijf van hun oude pand naar een groter onderkomen in dezelfde straat. Het nieuwe pand leek op het eerste gezicht vrijwel identiek, maar er bleek een belangrijk verschil tussen beide panden te zijn: de akoestiek. Deze bleek in de nieuwe bedrijfshal een stuk slechter te zijn. EASY Noise Control bedacht een oplossing.

  Lees verder

 • Warmte- of zwembadpomp isoleren

  Drie tips voor het isoleren van een warmtepomp/zwembadpomp:

  Lees verder

 • Geluidsisolerende scheidingswand voor Hydraulic Transport Systems

  In november 2014 verhuisde Hydraulic Transport Systems, leverancier van hydraulische afzetsystemen, naar een nieuwe locatie in Hoogeveen. Daarbij werden het onderdelenmagazijn en alle productiefaciliteiten in één bedrijfshal van ruim 5000 m2 samengebracht. EASY Noise Control adviseerde en realiseerde akoestische verbeteringen. Lees verder

 • Het belang van een goede akoestiek in uw werkplaats of fabriek.

  Kantoren, kantoortuinen, spreekkamers, klaslokalen, ontvangstruimtes en restaurants, het belang van een goede akoestiek in dergelijke ruimtes spreekt voor zich. Maar waarom is het belangrijk om ook in een industriële omgeving een goede akoestiek te hebben?

  Lees verder