• Nieuw - EASYfoam FireSeal: veelzijdig en brandveilig

  FireSeal is de meest recente toevoeging aan het EASYfoam assortiment. Een veelzijdig, brandveilig product, geschikt voor tal van toepassingen. Naast een geluidsabsorberende werking heeft EASYfoam FireSeal namelijk ook een ontdreunende en geluidsisolerende werking, dankzij het hoge soortelijk gewicht. Tijd voor een nadere kennismaking met dit product.

  Lees verder

 • Akoestiek bedrijfshallen Nijwa Zwolle

  In opdracht van de Nijwa Groep BV heeft EASY Noise Control akoestische voorzieningen aangebracht in de bedrijfshallen. In deze hallen wordt onder andere onderhoud gepleegd aan vrachtwagens en bedrijfswagens. Hierbij was er sprake van veel lawaai op de werkplaats en een slechte spraakverstaanbaarheid.

  Lees verder

 • Geluidsniveau van meer dan 80 dB(A).

  Een geluidsniveau van 80 dB(A) is de bekende grenswaarde uit het Arbobesluit. Een lager geluidsniveau is goed, een hoger geluidsniveau minder goed. Dit heeft alles te maken met de blootstelling aan geluid van een medewerker gedurende een werkdag. 80 dB(A) is de waarde waarin men acht uur kan werken, zonder dat dit (op termijn) risico op gehoorschade oplevert.

  Lees verder

 • Akoestiek productiehal Meijer Metal verbeterd

  Bij Meijer Metal in Sint Jacobiparochie is een bestaande productiehal aangepast voor uitbreiding van het machinepark. De bouwkundige werkzaamheden zijn uitgevoerd door Bouwbedrijf Lont uit Sint Annaparochie. Voor aanvang van de werkzaamheden is EASY Noise Control gevraagd om preventief akoestische maatregelen te nemen in deze productiehal.

  Lees verder

 • Wat is ontdreuning?

  EASYdemp ontdreuningsmateriaal, ook wel antidreun genoemd, is een veel verkocht product van EASY Noise Control. Maar wat is ontdreuning en hoe werkt het? Lees verder

 • Verrijdbare geluidsschermen onderweg naar China.

  Het EASYscherm industriële geluidsscherm is een veelgebruikt product door EASY Noise Control voor diverse binnen- en buitentoepassingen. Met behulp van de modulaire opbouw wordt voor uiteenlopende problemen een oplossing gerealiseerd. Nieuw binnen ons assortiment geluidsschermen is het verrijdbare EASYscherm geluidsscherm.

  Lees verder

 • Contourkaarten geven werking EASYscherm weer

  Het EASYscherm industrieel geluidsscherm is één van de meest toegepaste geluidsschermen voor het dempen van industriële geluidsbronnen in binnen- en buitentoepassingen. De te verwachten geluidsreductie is afhankelijk van onder meer de exacte positionering van het scherm ten opzichte van de bron, ontvangers en het geluidsspectrum van de bron, zo luidt de opmerking in de omschrijving van deze producten.

  Lees verder

 • Akoestiek werkplaats Netherlocks verbeterd

  Netherlocks is een fabrikant van maatwerk veiligheidskleppen voor leidingsystemen in de olie- en gasindustrie. In de werkplaats van Netherlocks worden deze systemen door diverse werknemers geassembleerd. Vanwege de hoge kwaliteitsstandaarden is optimale concentratie een vereiste. De akoestiek speelt bij deze optimale concentratie een belangrijke rol.

  Lees verder

 • Akoestisch rooster of koelissengeluiddemper?

  Twee oplossingen voor ventileren van industriële machines en ruimten. Maar wanneer kiest u voor het akoestisch rooster en wanneer voor de koelissengeluiddemper? In deze blogpost zetten we de voordelen en toepassingen van beide producten op een rijtje. Op deze manier krijgt u inzicht welk product het beste geschikt is voor uw toepassing.

  Lees verder

 • Akoestiek bedrijfshal Blok Techniek

  Blok Techniek produceert maatwerk schakel- en verdeelinrichtingen, bedieningspanelen en besturingskasten. Onlangs verhuisde het bedrijf van hun oude pand naar een groter onderkomen in dezelfde straat. Het nieuwe pand leek op het eerste gezicht vrijwel identiek, maar er bleek een belangrijk verschil tussen beide panden te zijn: de akoestiek. Deze bleek in de nieuwe bedrijfshal een stuk slechter te zijn. EASY Noise Control bedacht een oplossing.

  Lees verder