Geluidsisolatie machinebehuizing

Machines en apparaten die geluid produceren kunnen hinder veroorzaken. Of u nou stroomgenerators voor tuinbouw levert of stofzuigers voor consumenten maakt, steeds meer klanten en opdrachtgevers laten het geproduceerde geluidsniveau mee wegen in de keuze voor een product.

Afstraling

Metalen behuizingen, zoals staal of aluminium, zijn technisch en esthetisch vaak de meest geschikte oplossing. Wanneer een geluidsbron de beplating in trilling brengt, ontstaat echter afstraling van geluid. Voorkom trillingen en resonanties in plaatmateriaal door het toepassen van EASYdemp ontdreuningsmaterialen.

Klankkast

Door de harde oppervlakken in een behuizing fungeert deze als klankkast. Geluid wordt opgebouwd door reflecties en het geluidsniveau en geluidsoverdracht naar buiten neemt toe. EASY Noise Control levert diverse geluidsabsorberende materialen, zoals het lichtgewicht Pyracoustic of het spatwater- en oliebestendige EASYfoam AC2 en TC2.

Advies en maatwerk

Onze akoestisch specialisten staan u in de ontwikkelingsfase graag bij met advies en samples. In de productiefase kunnen wij tevens voorzien in (seriematig) maatwerk voor vrijwel alle materialen.