Overige voertuigen

Voor het isoleren van geluid van voertuigen zoals campers, bussen, vrachtwagens en agrarische voertuigen / werktuigen bent u bij ons aan het juiste adres.

Rij- en motorgeluiden

Rij- en motorgeluiden worden effectief verminderd door de overdracht van luchtgeluid en trillingen tegen te gaan. Met onze EASYdemp producten ontdreunt u resonanties uit (metalen) plaatdelen. Bij plaatmateriaal tot 4 mm kiest u voor EASYdemp ontdreuningsplaten. Bij plaatmateriaal vanaf 4 mm kiest u voor EASYdemp ontdreuningspasta.

De EASYdemp ontdreuningsplaten zijn tevens geschikt voor het toevoegen van massa op bijvoorbeeld schutbord of toegangsluiken.

Motorgeluid wordt verder gereduceerd door in het motorcompartiment geluidsabsorberend materiaal aan te brengen, bijvoorbeeld EASYfoam PU of het stevigere EASYfoam AC2. Let daarbij wel op dat het materiaal niet warmer wordt dan 60 graden en dat het goed en volledig vlak wordt aangedrukt. Deze oplossing is daarmee minder geschikt voor toepassing onder motorkappen van personenauto’s.

Geluid in de cabine

Geluidsreflecties in de cabine veroorzaken een toename van geluidsniveau en overdracht van geluid. Geluidsabsorberende materialen om dit te verminderen zijn er in diverse uitvoeringen, zoals het technische EASYfoam AC2, het lichtgewicht Pyracoustic (vooral geschikt achter geperforeerde panelen) en EASYfabric gestoffeerde akoestische panelen.

Advies op afstand

Neem contact met ons op voor een advies op afstand. Wij helpen u graag verder.